Sosyal Medya

Dünya

Putin’den sınır talimatı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna sınırında sınır kontrollerinin sıkılaştırılması talimatı verdi.



Rus haber ajansı Ä°nterfax'ın haberine göre, Rusya Devlet BaÅŸkanı Putin, Ukrayna sınırında görev yapan birliklere kontrollerin sıkılaÅŸtırılması ve yasadışı geçiÅŸlerin engellenmesi talimatı verdi.

G7 ülkeleri Rusya'nın katılımı olmadan yapılan toplantıda, perÅŸembe günü Rusya'ya ‘sınırdan silah ve eylemci geçiÅŸini engelleme' çaÄŸrısında bulunmuÅŸtu. Ukrayna'nın doÄŸusunda Ukrayna ordusuna karşı haftalardır silahlı mücadele yürüten Rusya yanlısı ayrılıkçılar, bölgenin kontrolünü ele geçirmeye çalışıyor. Kiev, Rus yönetimini ayrılıkçıların geçiÅŸine ve silah sevkiyatına göz yummakla suçluyordu. Ukrayna yönetimi, perÅŸembe günü üç sınır noktasında kontrolü kaybettiÄŸini duyurmuÅŸtu.

Ukrayna'ya uyarı

Öte yandan Almanya DışiÅŸleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Ukrayna yönetimini ülkenin doÄŸusunda ‘ölçüsüz' askeri operasyonlar yürütülmesine karşı uyardı. Bakan, ‘Tagesspiegel am Sonntag' gazetesine verdiÄŸi demeçte, “Askeri operasyonların amacı, ayrılıkçıların daha fazla destekçi toplaması olmamalı” dedi. Steinmeier, Rusya'yı da Ukrayna'nın istikrara kavuÅŸmasına katkı saÄŸlamaya çağırdı. Bakan, sınır güvenliÄŸinden her iki ülkenin de sorumlu olduÄŸunu söyledi.

Rusya-Ukrayna sınırı geçiÅŸin kolay olduÄŸu ve iyi gözetlenmeyen bir sınır olarak biliniyor. Sınır güvenliÄŸinden sorumlu Rus iç istihbarat servisi FSB de Ukrayna yönetiminin ağır eleÅŸtirilerine hedef oluyordu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.